PROJECTEN

Al onze projecten vertrekken vanuit een verlangen om de mens te verbinden met zichzelf, de natuur en zijn medemens. En praktisch gezien vertrekt dat dan vaak van een experiment op het bremveld. En dan brengen we dit naar de buitenwereld.

Het Bremveld is een ecologisch experimenteel laboratorium, Waar we experimenteren met eetbaar landschap

Een prototype van een natuurlijk kasteel. Zo'n plek waar je je koningin of koning te rijk voelt. Maar dan opgaand in de natuur (dus met een groen dak en eetbaar groen er rond). En we willen meer van deze kastelen bouwen. En het liefst ook eentje bij jou!

We willen meer eetbaar biodivers landschap! meer bijen, vlinders, bomen, hoog gras, meer lieveheersbeestjes! Wilt u dat ook maar weet u niet hoe of heeft u geen tijd? Bel of mail ons dan!


En dan?...


De protopiatour is een eigenlijk reis langs nieuwe concepten en landschappen hier interviewen we mensen over de zaadjes naar een regeneratief landschap. Binnenkort wordt het ook een lezingenreeks. En wie weet gaan we binnenkort wel echt samen op reis langs inspirerende regeneratieve landschappen

Protopia festival

Na de protopia tour willen we al deze mooie projecten en concepten samenbrengen rond het thema regeneratieve economie. Oftewel een economie waar mens en natuur samen kunnen werken. Aan bod komen onderwerpen als korte keten, community supported agriculture, en nieuwe vormen van organiseren.

Eerst bijten we de spits af met een conferentie over regeneratieve economie en regeneratief landschap, waarin sprekers, projecten en concepten voorstellen die de transitie naar een ecologiche, faire en sociaal inclusieve samenleving kunnen versnellen. Daarna wordt er een Climathon georganiseerd: Een drie daags evenement waar verschillende belanghebbenden en enthousiastelingen aan de slag gaan met initiatieven rond regeneratief landschap. En daarna een heus festival met muziek, dans en workshops om al deze constructieve positieve activiteit te vieren.

In dit festival wordt ook een tijdelijk landschap gecreëerd dit landschap kan dan interageren met de bewoners die eromheen wonen, initiatiefnemers, kunstenaars en sociale/duurzame ondernemers en maatschappelijke organisaties die er iets moois willen creëren.

Buurtvoedselbos

De aarde kan nooit echt iemands eigendom zijn. Toch hebben we dit in het westen zo georganiseerd, met grote gevolgen vandien, de aarde wordt uitgeput voor het gewin van privé eigenaren, omdat grond moet opbrengen. Er komen steeds meer initiatieven van groepen mensen die dit anders willen organiseren en die grond vrijkopen voor het gemeenschappelijke goed. Denk aan land van ons, community land trust, het veerhuis, aardpeer,

Deze concepten wil Protopia graag toepassen om eetbare voedselbosparken te creëren doorheen heel Europa waarin een voedselbos voor en door de buurt wordt georganiseerd en aangelegd.