workshops

Alle Workshops kosten 15 EUR en hebben maximum 15 plaatsten en er is altijd een hapje en een drankje inbegrepen uit het bremveld. Je kan je inschrijven door het onderstaand formulier in te vullen. Je krijgt dan een email met de details.

Worskhop 1: Introductie tot de permacultuur 22 mei

Zaterdag 22 mei geef ik een introductie workshop over permacultuur en Voedselbossen en de toepassing hiervan in het tuinieren. Na een uitleg over de principes van permacultuur, de lagen van een Voedselbos en de ecologische successie van akker naar bos, gaan we aan de slag. 

We brengen dit gelijk in de praktijk door het kippenhok van het Bremveld te overdekken met vier verschillende klimplant soorten die elkaar aanvullen, en 2 permanente bedden te aan te leggen waarbij niet gegraven wordt.

 

Locatie: Het Bremveld, 14:00 tot 17:00

 

 

 

Workshop 2: Eetbare wilde plantentour: Lente langs het water 29 mei

Hier gaan we samen een wandeling maken langs het water en ontdekken we een heleboel eetbare planten die je altijd kan plukken en vertel ik jullie over hun gebruik en werking. Daarna gaan we er zelf een salade mee maken. Neem een fiets, wat tasjes mee, handschoenen en goede zin mee. 

Locatie: Het Bremveld

Tijd van 14:00 tot 17:00

Workshop 3: Maak zelf je plantenvoeding 5 juni

Uitleg over het composteringsproces, bodemleven etc. en de verschillende methoden die gebruikt worden om compost te maken. Maken van Bokachi compost.

Locatie: volgt binnenkort